Nuffnang Ads

Peace be upon you

Peace be upon you

Saturday, December 31, 2011

Dapur Lynda ~ Tempahan di akhir tahun

30 Disember 2011, Jumaat.. Alhamdulillah rezeki pagi jumaat. Tempahan carrot cheese cake yg diterima daripada Puan Dara Fiona Muhamad, Universiti Malaya, KL. Terima kasih..
Carrot Cheese Cake saiz 10x10 inci berat 2kg.
Ini pula kek yg sama cuma saiz berbeza. Saiz 7x7 inci berat 750gram. Tempahan last minit daripada Puan Suhanizam Hadi, Bandar Sri Permaisuri, Cheras. Terima kasih..

31 Disember 2011, Sabtu, menghantar tempahan 100biji Apam Polkadot colourfull ke Bukit Jalil daripada pelanggan tetap saya, Aunty Azleen Abu Bakar, terima kasih aunty & tidak lupa juga dengan ucapan selamat ulangtahun kelahiran yg ke... ( lupa plak nak tanya :) )
Apam Bercorak pusing yg saja saya buat untuk koleksi.. So kalau ada yg nak order boleh la.. Apam yg sama cuma rupanya aje yg beza.
Apam ladybird's yg baru keluar dari kukusan. Gebu aje.. cantik kan!!!
Terima kasih kepada yg menempah. Sudi-sudilah oder lagi & harap berpuas hati.
Ingin menempah Kek, Biskut, Muffin, Apam PolkaDot..
Hubungi : 019 3713983, email : aslindahmad77@gmail.com
Saya pasti tidak  akan mengecewakan anda. Insya Allah.

Tuesday, December 27, 2011

Dapur Lynda ~ Tempahan Apam PolkaDot & Carrot Cake di hujung minggu

27 Disember 2011, Selasa, Assalamualaikum.. macam mana hujung minggu anda?? Seronok kan bercuti bersama family.. Saya bercuti balik ke rumah mak ayah la di Rawang.. Jumpa mak, ayah, adik beradik & anak-anak buah.. Semalam petang dah balik ke rumah sendiri sebab hari ni sudah mula bekerja.. Tak bole cuti lama-lama nanti customer lari susah plak.. Sunyi aje di kedaiku, jiran sebelah cuti hingga hujung bulan.

Minggu lepas dapat mesej di facebook adalah hamba Allah ni nak suruh buatkan apam 900biji untuk customernya sebab dia sibuk dengan tempahan kek yg banyak. Oklah saya ambil oder tersebut. Saya pun dah siap pergi beli barang-barang untuk tempahan tersebut. Pagi ni hati saya tak sedap sms la ke hp hamba Allah ni.. tau apa jawapannya
" Sorry tau ekin dah pass kat kak zuraidah buatkan.." kalau dah tak jadi tu tak bole ke di mesej..

Aduhai geramnya.. kalau bagitau awalkan senang tak la tertunggu-tunggu & tak la saya beli barang banyak.. Dah bukan rezeki saya.. Tak pelah hari ni dia buat saya macam tu esok-esok orang lain plak buat kat dia.. Sekarang ni semua dibayar cash apa nak susahkan.. Tak pe la semoga Allah limpahkan rezeki lagi pada saya.. amin..amin..

26 Disember 2011, Isnin, siapkan Carrot Cake tempahan sepupu saya untuk sambutan birthday abahnya. Birthday pakcik saya pada 1 january tapi anak-anaknya nak sambut awal bersama dirumah mak saya. Jam 930pm mereka sampai dirumah mak tapi saya sudah balik hanya tinggalkan kek yg ditempah, tak dapatlah jumpa.. Simple deko. Happy birthday pakcik Halim ( adik mak no 2 lelaki tunggal daripada 4 beradik ). Semoga sihat-sihat selalu di samping anak-anak & cucu tersayang.
1.5kg Carrot Cake with Capucinno Cream Cheese
Carrot Cake belum dibalut cream
24 Disember 2011, Sabtu, tempahan 50biji Apam polkadot colourfull daripada Puan Rahmah, staff Imkeda batu 9, Cheras. Terima kasih..
 
22 Disember 2011, Khamis, tempahan 100biji Apam polkadot colourfull yg diterima daripada jiran mak saya, Puan Manisah, di Bandar Sg Buaya, Rawang. Terima kasih.. 
Ini pula tempahan 50biji Apam polkadot colourfull yg diterima daripada Puan Zainab staff Imkeda batu 9, Cheras. Terima kasih.. 
Terima kasih kepada yg menempah. Sudi-sudilah oder lagi & harap berpuas hati.
Ingin menempah Kek, Biskut, Muffin, Apam PolkaDot..
Hubungi : 0193713983
Saya pasti tidak  akan mengecewakan anda. Insya Allah.

Monday, December 19, 2011

Dapur Lynda ~ Tempahan Apam PolkaDot

18 Disember 2011, Ahad.. Pagi ni ke Bukit Jalil hantar tempahan 150biji Apam Bercorak yg diterima daripada pelanggan tetap saya Aunty Azleen Abu Bakar untuk birthday party di LaBoutique Caffe Upin Ipin. Terima kasih..
Ingin menempah Kek, Biskut, Muffin, Apam PolkaDot..
Hubungi : 0193713983, email : aslindahmad77@gmail.com, inbox di FB
Saya pasti tidak  akan mengecewakan anda. Insya Allah.

Saturday, December 17, 2011

Dapur Lynda ~ Tempahan Apam PolkaDot

17 Disember 2011, Sabtu, pagi ni ada temujanji di www.tajirispa.com Melawati bersama adik saya, Adibah Ahmad, untuk pakej massage, scrub & sauna. Harga pakej RM 327 tapi dapat voucher diskaun so harga pakej RM 99, puas hati. Tempatnya cantik, massage pun sedap. Terapi selama 1 1/2 jam. Dapatlah manjakan diri. Lainkali boleh ke sana lagi.

16 Disember 2011, Jumaat,
 
 Tempahan Apam Bercorak yg diterima daripada sepupu saya Atiqah Mohamad untuk anak buahnya Aliff & Aqilah.. Apam tanpa intinya sebab budak-budak kurang makan isinya.. yg lebihnya nanti diberi pada ayahnya..
Tempahan 50 biji Apam Bercorak yg diterima daripada sahabat saya Rina Zainuddin di Cheras, KL, untuk hantaran sahabatnya.
Tempahan yg sudah siap untuk diambil oleh Puan empunya diri. Terima kasih. sudi-sudilah order lagi.

Ingin menempah Kek, Biskut, Muffin, Apam PolkaDot..
Hubungi : 0193713983
Saya pasti tidak  akan mengecewakan anda. Insya Allah.

Saturday, December 3, 2011

Anniversary & Tempahan Apam Colourfull

3 Disember 2011, Sabtu, 6tahun lepas pada tarikh & hari yg sama, saya bernikah dengan En. Sulaiman Shamsuddin di Bandar Sg Buaya, Rawang. Hari ni ulangtahun ke 6 perkahwinan kami. Syukur alhamdullillah. Jodoh masih panjang. Fasa pertama perkahwinan sudah berlalu. Semoga Allah memberikan kami kasih sayang yg abadi hingga hujung nyawa sampai ke syurga. Amin..amin ya rabbal alamin.. Banyak dugaan & cabaran hidup berumahtangga. Semoga ia mematangkan saya untuk menghadapi masa depan. Insya Allah.

Pagi ni ke Bukit Jalil lagi menghantar tempahan regular customer Puan Azleen Abu Bakar sebanyak 250 biji apam polkadot colourfull. Aunty Leen order bagi pihak kawannya. Untuk dijadikan hantaran pertunangan anak tuan punya Upin Ipin. Terima kasih. 
2 Disember 2011, Jumaat, pagi ni menghantar tempahan ke KL Centrel sebanyak 150 biji apam polkadot colourfull daripada Puan Azlina Abd Wahab, rakan sekolah saya di Assunta, PJ. Terima kasih..
1 Disember 2011, Khamis, november sudah berlalu disember muncul. Syukur alhamdulillah november memberikan ku rezeki. Semoga disember juga begitu. Amin..

Ingin menempah Kek, Biskut, Muffin, Apam PolkaDot..
Hubungi : 0193713983, email : aslindahmad77@gmail.com, inbox di FB
Saya pasti tidak  akan mengecewakan anda. Insya Allah.

Tuesday, November 29, 2011

Dapur Lynda ~ Tempahan Apam PolkaDot


28 November 2011, Isnin, cuti ganti sempena Awal Muharram. Pagi ni ke Bukit Jalil hantar tempahan Apam PolkaDot daripada regular customer saya Puan Azleen Abu Bakar. Terima kasih.
Ingin menempah Kek, Biskut, Muffin, Apam PolkaDot..
Hubungi : 0193713983
Saya pasti tidak  akan mengecewakan anda. Insya Allah.

Saturday, November 26, 2011

Dapur Lynda ~ Tempahan Apam PolkaDot

26 November 2011, Sabtu.. Tempahan yg akan dihantar petang ni di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras. Tempahan 100biji Apam PolkaDot versi Lady Bird's daripada Puan Ros. Terima kasih..
25 November 2011, Jumaat.. Assalamualaikum.. Macam dah lama sangat tak update blog, padahal baru seminggu aje ditinggalkan. Sibuk dengan renovate kedai, sibuk dengan bisnez dirumah. Selagi belum tutup mata macam inilah kehidupan harus diteruskan. Tempahan perlu siap.
Tempahan 200 biji Apam PolkaDot daripada Nora untuk sambutan Hari Lahir anaknya Ahad ini. Parcel dihantar hari Jumaat semoga esok sampai di tangan penerima. Terima kasih Nora..

24 November 2011, Khamis, 125biji tempahan Apam PolkaDot daripada Hasbullah ( adik ipar ) yg bekerja di Koperasi Polis, KL. Terima kasih..
23 November 2011, Rabu, 100 biji tempahan Aunty Azleen Abu Bakar, yg akan dipos esok ke Bandar Penawar, Johor. Terima kasih..
Ingin menempah Kek, Biskut, Muffin, Apam PolkaDot..
Hubungi : 0193713983
Saya pasti tidak  akan mengecewakan anda. Insya Allah.

Saturday, November 19, 2011

Dapur Lynda ~ Tempahan

18 November 2011, Jumaat, hari ni saya cuti kedai tak buka sepatutnya kena balik Sungai Buaya, Rawang tengok mak.. Masak.. buatlah apa yg patut disana.. Ada tempahan yg perlu disiapkan terpaksalah cancel balik sana. Pagi ke Bake with Yen dulu beli barang sikit, breakfast + lunch di Q Bistro, Tasik Permaisuri. Sampai rumah sidai kain baju dulu yg sudah dibasuh sebelum keluar rumah pagi tadi. Online kejap kot-kot ada mesej di laman muka buku. Jam 12 pm baru mula bekerja. Mula-mula buat kek karamel dulu. 1230pm hujan turun lebatnya dengan kilat petir. Takutnya..
Siap sudah kek karamel tempahan daripada Aida teman sepejabat adik saya, esok akan dihantar ke Penara Apartmen, depan rumah saya. Terima kasih..
Ini pula tempahan kek karamel daripada teman sekolah saya Normah Ismail, saiz 10 inci berat 2kg, kek yg belum dideko lagi. Saya tak berapa kreatif nak mendeko. Tangan masih keras. Lagipun belum habis menuntut ilmu mendeko diatas kek. Insya Allah satu hari nanti saya akan ke kelas deko kek plak untuk mantapkan skill..
Hasilnya yg tidak seberapa ini, harap Normah berpuashati ya.. Selamat hari lahir buat anaknya ' Nur Insyira Safiyah ' dari Auntie Linda. Semoga menjadi anak yg solehah dunia akhirat.. Amin..
Ini juga tempahan Normah juga, Apam PolkaDot & Apam bercorak Angry Birds 100 biji. Pelbagai filling. Terima kasih, lebih kurang minta halal ya.. :)
Jam 10pm siap sudah tempahan, siap sedia untuk diambil oleh tuan punya.. Terima kasih sekali lagi.
Ingin menempah Kek, Biskut, Muffin, Apam PolkaDot..
Hubungi : 0193713983, email : aslindahmad77@gmail.com, inbox di FB
Saya pasti tidak  akan mengecewakan anda. Insya Allah.

Wednesday, November 16, 2011

Dapur Lynda ~ Tempahan

Caramel Cake with edible image
16 November 2011, Rabu, baru saja menghantar pesanan kek karemel pada Puan Ema Hussin untuk birthday rakan sepejabatnya. Terima kasih.. Sorilah dah tak surprise sebab saya terlebih dahulu postnya di Facebook. Sori..

Ingin menempah Kek, Biskut, Muffin, Apam PolkaDot..
Hubungi : 0193713983, email : aslindahmad77@gmail.com, inbox di FB
Saya pasti tidak  akan mengecewakan anda. Insya Allah.

Sunday, November 13, 2011

Hujung Minggu ~ Menimba Ilmu

Love Box & Love Chocolate
13 November 2011, Ahad, Assalamualaikum.. Hari ini saya sudah menempah temujanji untuk menghadiri kelas coklat di www.arahchocolate.blogspot.com di Seri Kembangan. Kelas mula jam 10am. Sebelum itu breakfast dulu bersama Mr Hubby di Q Bistro, Tasik Permaisuri, jam 915am baru saya gerak ke sana berbekalkan sekeping peta yg di google.


Sampai je di Jusco Tmn Equine saya call Puan Arah menanyakan alamat rumahnya, lalu dikirimkan sms tepat ke arah rumahnya & alhamdulillah tepat jam 10am saya sampai. Dari Jusco nak ke rumahnya agak jauh. Sampai juga akhirnya. Setelah lama diimpikan nak ke sana. Dah ada 3 orang pelajar yg sudah tiba. Sambil menunggu seorang lagi peserta Puan Arah menerangkan tentang jenis-jenis coklat yg terdapat dipasaran.
Coklat Love Box size S
Coklat Oreo
Coklat oreo bergambar
Coklat pralin
Lolichoc panjang
Antara coklat yg dibuat adalah coklat pralin, coklat box, coklat oreo & coklat loli. Banyak tips yg dipelajari. Coklat ini sesuai untuk sebarang majlis perkahwinan, pertunangan, door gift..

Untuk menempah coklat buatan saya, hubungi 
019 3713983

Saturday, November 12, 2011

Dapur Lynda ~ Tempahan Apam PolkaDot & Kelas Coklat

09 November 2011, Rabu.. 200biji tempahan Apam PolkaDot pelbagai filling telah siap. Tempahan daripada Puan Azleen Abu Bakar yg akan mengambilnya dirumah saya & satu lagi akan dipos ke Lumut. Insya Allah parcel akan sampai keesokkan harinya. Terima kasih kerana tak jemu-jemu membuat tempahan dengan saya.
Ingin menempah Kek, Biskut, Muffin, Apam PolkaDot..
Hubungi : 0193713983, email : aslindahmad77@gmail.com, inbox di FB
Saya pasti tidak  akan mengecewakan anda. Insya Allah.

Friday, November 11, 2011

Terkenang arwah Atok & Tempahan Apam PolkaDot

11 November 2011, Jumaat, Assalamualaikum..

111111.. nombor yg cantik utk diingati, tapi pada saya tiada apa yg istimewa selain pelawat blog saya bertambah ke 3000 pelawat.. Alhamdulillah

Tempahan : 11.11.2011, 50 biji Apam PolkaDot & 50 biji Apam Corak Angrybird
Cik Elise, Kota Damansara

Tuesday, November 8, 2011

Salam AidilAdha & Sepanjang minggu siapkan tempahan

Allahuakbar..Allah..huakbar..Allah..huakbar..Laillahaillahwah..huwallah huakbar..Allahuakbar walillah ilham.. Salam Aidil Adha buat semua. Hari ni 12 Zulhijjah 1432 Hijrah. Ya Allah murahkan rezekiku & berikan aku peluang untuk menunaikan ibadahku di Tanah Sucimu ya Allah..Amin...amin..

Fuhh.. sepanjang minggu ni saya agak sibuk menyiapkan tempahan yg diterima dari teman-teman d laman muka buku.. Alhamdulillah..

02 November 2011, Rabu, 50biji Apam PolkaDot tempahan daripada rakan sepejabat adik saya di Wisma Zelan, Kuala Lumpur. Terima kasih..
03 November 2011, Khamis, 50biji Apam PolkaDot versi Angry Bird's & Bee's tempahan daripada rakan sepejabat adik saya juga di Wisma Zelan. Beliau juga menempah bread pudding yg belum pernah saya buat tapi saya cuba juga mencari resepi & percubaan pertama saya berjaya & rasanya sedap.. So..lepas ni jika ada sesiapa yg ingin menempahnya boleh la saya ambil tempahan.
Tempahan yg sedia utk dihantar
04 November 2011, Jumaat, tempahan 75biji Apam PolkaDot & Caramel Cake daripada rakan sepejabat adik saya di Wisma Zelan. Terima kasih banyak-banyak kerana ulang kali membuat tempahan.
04 November 2011, Jumaat, menerima lagi tempahan daripada rakan sekolah saya sendiri, Narimah, yg teringin Carrot Cheese Cake & Prune Cake.. Terima kasih Ema sudi menempah lagi..
Alhamdulillah.. rezeki di pagi Jumaat, sudah tersedia untuk dihantar kepada penerima..

05 November 2011, Sabtu, hari ni lepas hantar calon belajar memandu saya terus balik rumah menyiapkan lagi tempahan 100biji Apam PolkaDot daripada Puan Azleen Abu Bakar. Terima kasih kerana tidak jemu-jemu menempah. 
Ini pula tempahan Caramel Cake oleh makcik saya sendiri, 
Caramel Cake yg gebu didalam oven 
Jam 230pm gerak ke Bukit Jalil hantar tempahan lepas tu Bangsar pula. Selesai tugasan.. terus gerak balik ke Bandar Sg Buaya, Rawang rumah mak ayah saya untuk beraya disana esok. Ada tugas lagi disana utk menyediakan juadah raya..

Ingin menempah Kek, Biskut, Muffin, Apam PolkaDot..
Hubungi : 0193713983, email : aslindahmad77@gmail.com, inbox di FB
Saya pasti tidak  akan mengecewakan anda. Insya Allah.

Terima Kasih... sudi sudilah singgah lagi

Terima Kasih... sudi sudilah singgah lagi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cutestblog