Nuffnang Ads

Saturday, November 1, 2014

2014 ~ Minggu ke 44

Assalamualaikum & Salam sejahtera

Tempahan : 01.11.2014, 50biji Apam Polkadot
Cik Shaadeah. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 01.11.2014, 100 biji Apam Polkadot
Pn. Fatin, Cheras. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 01.11.2014, 50 biji Apam Polkadot & Congo Bars
Pn. Nadia, Pantai Dalam,. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 31.10.2014, Dark choc Brownies
Pn. Lizza, Bkt Jalil. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 31.10.2014, Choc sponge Cake 8" + Choc cream
+ Fresh Cream + Custom made Edible Image
Pn. Myra, Ampang. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 30.10.2014, Combo set - Congo Bars & Dark Choc Brownies
Pn. Zalina, Kelana Jaya. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 30.10.2014, Dark Choc Brownies
Combo set - Congo Bars & Dark Choc Brownies
Staff HQ TNB, Bangsar. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 30.10.2014, Pavlova 6"
Pn. Shasha, Tmn Maluri. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 29.10.2014, 25pcs x 2box Creamy Custard Cream Puff
Staff HQ TNB, Bangsar. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 29.10.2014, 15pcs Creamy Custard Cream Puff
Pn. Lily, Bdr Tun Razak. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual

Saturday, October 25, 2014

2014 ~ Minggu ke 43

Assalamualaikum & Salam Maal Hijrah
buat semua umat Islam di seluruh dunia

Mohon ampun & maaf dari saya pada semua pelanggan yang pernah berurusan dengan saya.. mungkin ada tutur kata, tutur tulisan yang secara sengaja mahupun tidak sengaja yang menguris perasaan anda.. minta maaf.. minta halalkan yang mana terlebih & terkurang

Terima kasih banyak diatas sokongan anda selama ini

Semoga kita semua sentiasa dirahmati, diberkati & diredhai Allah SWT..
In shaa Allah

Tempahan : 26.10.2014, 50pcs Creamy Custard Cream Puff
20pcs Choc Cupcake Buttercream
Cik Azlin, Cheras. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 25.10.2014, 50biji Apam Polkadot saiz M
Combo Set - Congo Bar & Dark Choc Brownies
Cik Ain, Bdr Tun Razak. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Belian : 24.10.2014, 15 box Kek Keju Meleleh
Pn. Suzila, Terima kasih, saya jual
Tempahan : 24.10.2014, 12pcs Choc Cupcake Buttercream
Cik Noratika. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 24.10.2014, 100 biji Apam Polkadot
Cik Nurul Ain, Jln Ampang. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 23.10.2014, 50biji Apam Polkadot
Cik Anis, Keramat. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 23.10.2014, 100biji Apam Polkadot & 200biji Apam Corak
Pn. Rozi, Semenyih. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 22.10.2014, Carrot Cake 8"
Pn. Serena, Ampang. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 22.10.2014, Red Velvet Cake 8" + custom made Edible image
Pn. Nadia, Selayang. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 22.10.2014, Choc Moist Cake 6"
Cik Nita, Bangsar. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 20.10.2014, 100biji Apam Corak
Pn. Nurul, Pudu. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Belian : 20.10.2014, 5box Kek Keju Meleleh
Pn. Nur Fadila, Pudu. Terima kasih, saya jual

Saturday, October 18, 2014

2014 ~ Minggu ke 42

Assalamualaikum & Selamat berhujung minggu

Tempahan : 18.10.2014, Pavlova 8"
Cik Natra, Wangsa Maju. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 18.10.2014, Rainbow Cake 6" + Buttercream + Kit Kat + M&M
50 biji Apam Polkadot
Pb. Shireen, Ampang. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 18.10.2014, Carrot Cake 6"
Pn. Rohani, Bdr Sri Permaisuri. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 17.10.2014, 80 biji Apam Polkadot
Pn. Fatin, Cheras. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 16.10.2014, Double Choc Indulgence Cake 6"
Pn. Nur Fadila, Pudu. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 16.10.2014, Double Choc Indulgence Cake 6"
Cik Nabilah, UPNM. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 15.10.2014, 25pcs Cheese Tart & 6box Kek Keju Meleleh
Pn. Siti Maisarah, Jln Ipoh. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Belian : 13.10.2014, 2 box Kek Keju Meleleh
En. Djan. Terima kasih, saya jual

Sunday, October 12, 2014

Luahan hati

Assalamualaikum..

Akhir akhir ni saya banyak terima masalah dari pelanggan.. sedih rasanya nak luahkan, sebab saya tidak suka bercerita masalah dalaman sebegini. Selama saya jadi baker ni, saya hanya ambil deposit bayaran untuk tempahan apam yang banyak, iaitu antara 500biji ke atas, untuk tempahan kek saya tak pernah ambil deposit melainkan tempahan tu dibuat dari pelanggan saya yang duduk di luar Kuala Lumpur.

Minggu lepas ( sehari sebelum raya haji ) kes dari seorang pelanggan yang sangat saya kenali, yang selalu saya jumpa, yang selalu membuat tempahan, bila semuanya sudah saya siapkan, boleh dia kata, SAYA LUPA.. tersentap hati saya, kerana penat lelah saya TIDAK dibayar.. gara gara saya minta dia datang ambil tempahan tersebut dirumah saya, alamat sudah diberikan. Kerana petang hari tersebut saya tidak dapat hantar, segala tempahan saya hanya akan hantar pagi antara jam 10am ke 12tengahari, kerana juga nak raya kan maka banyak tempahan yang perlu saya selesaikan, patutkah anda buat begitu?? sedih tau..

Saya la yang menerima tempahan anda, saya jugalah yang menjawab segala pertanyaan anda, saya jugalah yang siapkan semua tempahan anda & saya jugalah yang menghantar tempahan anda tersebut.. banyakkan kerja saya.. maka saya minta bertimbangrasa la untuk saya pula. Susah ke??

Dugaan datang lagi...
Mesej dari WhatsApp saya terima pada 9.10.2014 jam 7pm, nak tempah Red Velvet cake Cream Cheese saiz 6inci, nak ambil sabtu tengahari iaitu 11.10.2014, boleh tak kak?? 2 kali pertanyaan tersebut.. lepas solat maghrib saya jawab BOLEH.. maknanya kira CONFIRM lahkan..
Tiba masanya, diary alarm saya pon berbunyi untuk saya menyiapkan tempahan tersebut, malam 10.10.2014 siaplah sebiji kek saiz 6inci dengan tulisan yang diinginkan. Dah diambil gambar, disimpan dalam peti ais dengan elok & kemas, berlaga laga dengan kek yang lain, siap edit di handphone supaya esok pagi terus diupload..

Jam 10am, 11.10.2014, saya mesej beliau beritahu kek tersebut sudah sedia untuk diambil
Tunggu dari sabtu tengahari, kononnya nak ambil petang, tunggu lagi kot kot petang nanti sampai. Terbatallah aktiviti saya nak keluar dengan suami.
Pagi ni bangun tunggu juga panggilan yang akan dibuat oleh beliau, TIADA juga muncul,
Tak pe lah saya pergi hantar, walaupun nanti dia tak nak bayar caj penghantaran saya terima, janji kek saya diterima

Lepas zohor dalam jam 230pm saya keluar dengan suami untuk pergi ke alamat tersebut, jalan jumpa tapi rumah tiada, entahkan betul entahkan tidak alamat tersebut. 3 kali saya pusing dikawasan tersebut mencari rumah, tak jumpa.

Saya call beliau dari handphone suami saya, 3 kali tak berjawab, ( kalau guna nombor saya dah tentu tentulah TIDAK akan dijawabkan ), sekali jawab, katanya yang bernama ANA tiada dirumah, nanti beliau panggilkan, OK saya tunggu, 10minit kemudian saya call, nombor tersebut sudah masuk ke VOICE MAIL... Asthaghafirullah hal azim.. dugaan buat saya.. Dah sah.. saya sudah terkena.. call lagi masih sama juga.. tengok kat WhatsApp, last seen dari beliau dah tak da, itu tandanya anda sudah di BLOCK.. mashaALLAH...

Saya terkedu sekejap, apalah nasibku.. suami saya cakap.. redho je la.. tak da rezki kita.. tak pe saya boleh terima tapi JANGANLAH ANDA MEMPERMAINKAN SAYA.. baliklah dengan hampa..

Teringat pada sebuah video You Tube yang saya pernah kongsikan di laman Facebook
" Kalau kamu bertawakkal kepada Allah dengan sebenar benar tawakkal, Allah akan bagi rezeki.. Bukan sebab kamu yang bagi rezeki.. Bukan kerja kamu yang bagi rezeki.. Allah yang bagi rezeki.. "

Hilang rezeki hari ini Allah ganti berlipat kali ganda akan datang.. In shaa Allah

Pengajaran buat saya hari ini & selamanya.. semoga lepas ini tiada lagi dugaan sebegini..

Kepada ANDA yang bernama ANA tersebut, saya TIDAK AKAN MAAFKAN APA YANG TELAH ANDA LAKUKAN KEPADA SAYA.. TERIMA KASIH BANYAK BANYAK ATAS PENGALAMAN TERSEBUT

Luahan hati seorang baker seperti saya
Syarat syarat sebelum anda menempah sesuatu.. tanya diri anda sendiri, adakah anda seorang yang JUJUR & BENAR BENAR BERMINAT MEMBUAT TEMPAHAN.. Jika YA teruskan.. Jika TIDAK sila tinggalkan.. Pesanan lagi.. Jangan suka berdolak dalih dalam memberikan alasan

Mulai malam ini, segala tempahan sila berDEPOSIT dahulu, tanpanya saya TIDAK siapkan tempahan anda.. Harap maklum.. 2 kali terkena, sebelum ni ada juga tapi ini yang lebih terasa..

Wassalam.. sekian untuk malam ini..

Saturday, October 11, 2014

2014 ~ Minggu ke 41

Assalamualaikum & Salam sejahtera

Tempahan : 11.10.2014, Choc Sponge Cake 9" + Choc Cream
+ Fresh Cream + Custom made edible image
Pn. Lynn, Bdr Sri Permaisuri. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 11.10.2014, 50biji Apam Polkadot
En. Firdaus. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 10.10.2014, Choc Moist Cake 6"
En. Afdhaluddin. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 10.10.2014, Red Velvet Cake 6" + 12pcs Red Velvet Cupcakes
Cik Pn. Norhafisza, Johor Bharu, utk ladyboss nya di Taman Melawati
Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 09.10.2014, 300 biji Apam Polkadot
Cik Atirah, Cheras. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 08.10.2014, Combo Set - Congo Bars & Dark Choc Brownies
Pn. Jujue, Bdr Sri Permaisuri. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 08.10.2014, Combo Set - Congo Bars & Dark Choc Brownies
15pcs Creamy Custard Cream Puff & 30pcs Cheese Tart
Tempahan : 08.10.2014, 50pcs Creamy Custard Cream Puff & 30pcs Cheese Tart
En. Faiz, Bangsar. Terima kasih, lebih kurang minta halal, saya jual
Tempahan : 03.10.2014, Alhamdulillah & terima kasih
Tempahan : 03.10.2014, Alhamdulillah & terima kasih
Boleh follow Comellicious Cake House di Instagram untuk promosi promosi menarik dari kami
Segala info akan saya kemaskini di page tersebut.
Terima kasih pada semua yang menyokong

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cutestblog