Nuffnang Ads

Peace be upon you

Peace be upon you

Friday, June 29, 2012

Dapur Lynda ~ Tempahan Minggu ke 26

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

29 Jun 2012, Jumaat.. Tempahan 100biji Apam Polkadot yg diterima daripada Cik Radziah, Shah Alam Selangor. Terima kasih
 Tempahan 100biji Apam bercorak yg diterima daripada staff MARA Kuala Lumpur. 
Terima kasih
26 Jun 2012, Selasa.. Tempahan 100biji Apam bercorak yg diterima daripada staff MARA Kuala Lumpur. Terima kasih
Ingin menempah Kek, Muffin, CupCake, Apam Polkadot, Cheese Tart, Dessert...
Hubungi : 019 3713983 / 010 7804561, email : aslindahmad77@gmail.com
http://lyndahomemade.blogspot.com
Jangan lupa klik LIKE di page : www.facebook.com/AslindaAhmadEnterprise
Saya pasti tidak akan mengecewakan anda, Insya Allah..

Monday, June 25, 2012

Dapur Lynda ~ Tempahan Minggu ke 25

Assalamualaikum & Salam Syaaban buat anda semua


 ~ Cheese Tart ~ Filling : Blueberry, Strawberry
Harga : 50biji RM 45
~ Chocolate Tart ~ Harga : 50biji RM50


Saiz : 4.5cm ( mini - permukaan atas sebesar saiz syiling 50sen )
* dibuat menggunakan buttercup bukan marjerin untuk menjamin rasa yg sedap & rangup
Untuk tempahan sila beritahu Linda seminggu sebelum.
24 Jun 2012, Ahad.. Tempahan 100biji Apam bercorak & 100biji Cheese Tart yg diterima daripada Puan Eda, Kelana Jaya Selangor. Terima kasih..
 Tempahan 200biji Apam Polkadot & Apam bercorak tanpa filling yg diterima daripada Puan Azleen Abu Bakar Kuala Lumpur, yang akan dihantar ke Bostan USA. Terima kasih
23 Jun 2012, Sabtu.. Tempahan last minit 50biji Apam Polkadot, yg diterima daripada kakak ipar, Che Yun Shamsuddin. Terima kasih kak..
22 Jun 2012, Jumaat.. Tempahan Steam moist chocolate cake dalam clear container yg diterima daripada adik saya, Puan Asdalina Ahmad, Rawang Selangor. Terima kasih..
Kepada Aina Batrisyia Hasbullah.. Terima kasih sayang, promosikan bisnez Umi di sekolah tusyen kakak.. Besar nanti boleh jadi marketing manager Umi.. Kecil-kecil lagi sudah menunjukkan minat mendalam dalam perniagaan.
21 Jun 2012, Khamis.. Tempahan 150biji Apam bercorak tanpa filling yg diterima daripada Puan Normah, MARA Kuala Lumpur. Terima kasih
20 Jun 2012, Rabu.. Tempahan 100biji Apam bercorak & Polkadot tanpa filling yg diterima daripada Puan Azleen Abu Bakar, Kuala Lumpur
19 Jun 2012, Selasa.. Tempahan 50biji Apambercorak & Polkadot yg diterima daripada Cik Nazihah Najib Rafee, Damansara Kuala Lumpur. Terima kasih..
Ingin menempah Kek, Muffin, CupCake, Apam Polkadot, Cheese Tart, Dessert...
Hubungi : 019 3713983
http://lyndahomemade.blogspot.com
Saya pasti tidak akan mengecewakan anda, Insya Allah..

Saturday, June 16, 2012

Dapur Lynda ~ Tempahan Minggu ke 24

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia buat anda semua yg dihormati..

Ini adalah lebihan buttercake daripada tempahan pelanggan. Linda google resepi ni & jumpa resepi buttercake yg mudah simple & yg pasti sedap. Moist je.. Memang sedap.. 5 bahan utama yg diperlukan & mudah didapati.
17 Jun 2012, Ahad.. Tempahan Vanilla Chocolate Butter Cake with edible image anaknya, yg diterima daripada Puan Haliza Hashim, Batu 10 Cheras Kuala Lumpur. Anak puan Haliza yg minat sangat drama vanila coklat tu yg diminta ibunya tempah kek vanila coklat. Linda buat kek butter berperisa vanila & coklat. Terima kasih Yong & happy birthday buat Atikah Husna semoga dimurahkan rezeki & menjadi anak solehah kepada ayah ibu.
Inilah dia gambar yg dihantar oleh Puan Haliza Hashim setelah memotong kek tersebut. Lapisan kek butter & lapisan kek coklat butter. Dilapiskan dengan buttercream & choc ganash.
15 Jun 2012, Jumaat.. Tempahan steam moist choc cake dalam clear container yg diterima daripada staff Hq The Store, Petaling Jaya. Berat kek ni dalam anggaran 400gram.
Tempahan Moist Chocolate Cake yg diterima daripada Cik Wahida, Petaling Jaya,  untuk hantaran majlis pertunangannya. Minta maaf banyak-banyak ya dik tersalah tulis nama tunangan. Sepatutnya nama Miramar Linda tertulis Marimar. Maafkan saya.. Minat sangat cite Marimar tu yg tak perasan salah tulis..
 Tempahan 100biji Apam bercorak tanpa filling yg diterima daripada Puan Azleen Abu Bakar, Seri Kembangan, Selangor. Terima kasih aunty..
 Tempahan 50biji Apam bercorak yg diterima daripada staff Hq The Store, Petaling Jaya. Terima kasih
14 Jun 2012, Khamis.. Tempahan kali kedua daripada Puan Saadiah Mohamed, Koperasi Polis Kuala Lumpur. 50biji Muffin Strawberry & 50biji Muffin Choc Chip untuk doorgift di rumah kakak iparnya. Terima kasih kak.. Seronok bertemu dengan kak Saadiah yg sangat peramah.
Ingin menempah Kek, Muffin, CupCake, Apam Polkadot, Cheese Tart, Dessert...
Hubungi : 019 3713983 email : aslindahmad77@gmail.com
http://lyndahomemade.blogspot.com
Saya pasti tidak akan mengecewakan anda, Insya Allah..

Monday, June 11, 2012

Dapur Lynda ~ Tempahan Minggu ke 23

Assalamualaikum & Salam Sejahtera & Salam 1 Malaysia buat anda semua.. 
Terima kasih sudi berkunjung ke blog Linda yg tidak seberapa ini.. Sokongan anda amat dihargai

09 Jun 2012, Sabtu.. Menerima tempahan Marie Lapis Cheese Blueberry daripada Puan Wany Kamis, Pantai Dalam Kuala Lumpur.
 Ini pula tempahan daripada Puan Mia Damysha, Ampang Kuala Lumpur yg menempah kek coklat kukus dalam 2 bekas clear container. Terima kasih..
Steam moist choc cake / Kek coklat kukus dalam bekas clear container atau juga dipanggil bekas " tipuware ".. hahaha.. Anggaran berat dalam 500gram ++, lebihan tempahan pelanggan so Linda buatkan untuk adik Linda bawa balik
08 Jun 2012, Jumaat.. Alhamdulillah syukur rezeki dari Allah yg tidak terhingga.
Menerima tempahan 300biji Apam bercorak untuk jamuan majlis pertunangan sepupu saya Cik Ayuni Mohamed, Abdullah Hukum Kuala Lumpur. Tahniah & terima kasih..
 Tempahan 50biji muffin vanila berperisa strawberry & 50biji muffin choc chip yg diterima daripada Puan Saadiah Mohamad, Koperasi Polis Kuala Lumpur, untuk doorgift di rumah kakaknya. Terima kasih..
07 June 2012, Khamis.. Tempahan 200biji Apam bercorak & Polkadot yg diterima daripada Puan Azura Azman, MARA, Kuala Lumpur. Terima kasih..
 Ini pula tempahan yg diterima daripada staff Hq The Store Petaling Jaya, 70biji Apam bercorak Terima kasih
Ingin menempah Kek, Muffin, CupCake, Apam Polkadot, Cheese Tart, Dessert...
Hubungi : 019 3713983 / 010 7804561, email : aslindahmad77@gmail.com
http://lyndahomemade.blogspot.com
Saya pasti tidak akan mengecewakan anda, Insya Allah..

Sunday, June 3, 2012

Hujung Minggu

Assalamualaikum & Salam sejahtera buat semua.. Apa program anda di hujung minggu ni?? Linda dok rumah je.. malas nak keluar ke mana-mana dalam keadaan cuaca yg panas ni.. Dok rumah ni tau je lah macam-macam kerja nak dibuatnya. Dah habis basuh kain baju tuala selimut.. Breakfast Linda masak Nasi Goreng je pastu sambung balik mengemas rumah.. Sambil tengok Melodi d TV3 sambil tulah masak untuk lunch. Menunya Kari ikan bawal & kacang buncis goreng. Alhamdulillah kenyang.. 

Kalau dah landing kat sofa ni mau ter Zzzzzz.... tak bole jadi nie.. malam semalam Linda ada buat kek baldu merah tersimpan dalam peti ais tapi dah separuh habis di makan oleh Mr Hubby. Linda buat 1 adunan je guna loyang 7 inci. Sebenarnya dua minggu lepas Linda ada menghadirkan diri untuk kelas demo kek ni tapi kek yg dibuat oleh Chef tersebut macam tidak menepati citarasa Linda.. so Linda google aje cari resepi lain kek ni.. bahan-bahannya semua sama tapi ada sedikit berlainan dalam resepi Chef tersebut.. Sorryla Chef..  Yg penting Linda nak tahu tips-tipsnya..
 Ini aje yg tinggal untuk di deko dengan cream cheese frosting.
Tadaaaa.. inilah kek baldu merah yg sudah dibalut cream. Cantik tak!!!! Oklah kan..
Buat untuk minum petang tadi.. Kita simpan dulu dalam peti ais ya jap lagi baru boleh potong
Inilah rupanya.. Linda buat 3 lapisan. Potong guna benang je senang sikit & cantik je kalau guna pisau kadang-kadang tu dia senget potongan tak rata. Mr Hubby kata sedap.. Abang lagi suka kalau ada kekacang dalam kek ni lagi sedap.. katanya. Lain kali Linda letak kacang ya Abang. Dari sepotong ke sepotong suamiku makan. Alhamdulillah.. boleh la dibuka untuk jualan.. 

Sedia menerima tempahan anda
Ingin menempah Kek, Muffin, CupCake, Apam Polkadot, Cheese Tart, Dessert...
Hubungi : 019 3713983 / 010 7804561, email : aslindahmad77@gmail.com
http://lyndahomemade.blogspot.com
Saya pasti tidak akan mengecewakan anda, Insya Allah..

Friday, June 1, 2012

Dapur Lynda ~ Tempahan Minggu ke 22

Assalamualaikum & Selamat petang semua teman-teman & juga pengunjung blog Linda. Selamat datang bulan Jun.. Semoga dilimpahi rezeki yg diberkati oleh Nya & sentiasa dibawah lindungan & rahmat dari Allah hendaknya. Amin.. amin..

01 Jun 2012, Jumaat.. Menerima tempahan 250biji Apam Bercorak yg diterima daripada staff Hq The Store Petaling Jaya. Terima kasih..
31 Mei 2012, Khamis.. Menerima tempahan 300biji Apam Polkadot & Apam bercorak yg diterima daripada staff MARA Kuala Lumpur. Terima kasih..
Ingin menempah Kek, Muffin, CupCake, Apam Polkadot, Cheese Tart, Dessert...
Hubungi : 019 3713983 / 010 7804561, email : aslindahmad77@gmail.com
http://lyndahomemade.blogspot.com
Saya pasti tidak akan mengecewakan anda, Insya Allah..

Terima Kasih... sudi sudilah singgah lagi

Terima Kasih... sudi sudilah singgah lagi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cutestblog