Nuffnang Ads

Peace be upon you

Peace be upon you

Thursday, April 26, 2012

Dapur Lynda ~ Tempahan Minggu ke 16

26 April 2012, Khamis.. Assalamualaikum & Salam sejahtera buat semua. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat & bahagia disamping keluarga tercinta. InsyaAllah.. Pagi ni cerah tengahari ni bertambah panas so jangan lupa minum air kosong banyak-banyak utk elakkan diri dari dihidrasi.. Ingatan utk diri sendiri juga sebab saya ni pun kurang minum air kosong juga.
 Tempahan hari ini Marie Lapis Cheese topping blueberry yg diterima daripada Puan Wany Kamis, Pantai Dalam, Kuala Lumpur bersaiz besar berat 1.1kg utk jamuan di rumah mertuanya. Ini kali ke 4 Puan Wany menempah cheezy. Terima kasih dik..
Marie lapis cheese dalam pelbagai bekas, anda boleh pilih yg mana satu untuk dicuba. Meh la cuba.. Cuba sekali pasti nak lagi dan lagi dan lagi...

24 April 2012, Selasa.. Tempahan 50biji Apam Polkadot yg diterima daripada kawan sekolah saya di Assunta dulu yg sekarang menetap di Pulau Pinang. Sudah dipos pagi tadi & semalam ptg terima sms darinya mengatakan dah sampai & anak-anaknya suka sangat so apa lagi $$$ je lagi lom terima. Dia kata jangan risau.. Agaknya awak ni tak pernah beli barang online kot.. sepatutnya bayar dulu baru hantar barang tapi ni lain dah sampai barang dah makan baru bayar.. hmm tak pelah sebab kawan baik saya juga tapi lain kali jangan buat macam tu ya.. Linda ni berniaga.. kawan pun kawan juga kadang-kadang tu pasal hal kecil je pun boleh jadi gaduh besar.. so renung-renungkan & selamat beramal.. Jam 10pm baru saya terima bayarannya, terima kasih..
23 April 2012, Isnin.. Tempahan 50biji Apam bercorak yg diterima daripada Cik Syida Ahmad, Jln Dungun, Kuala Lumpur. Terima kasih..
22 April 2012, Ahad.. Tempahan steam moist chocolate cake yg diterima daripada Puan Norhaslinda Haron, Jln Klang Lama, Kuala Lumpur.. Terima kasih Lin..
Ingin menempah Kek, Muffin, CupCake, Apam Polkadot, Cheese Tart
Hubungi : 019 3713983 / 010 7804561, email : aslindahmad77@gmail.com
http://lyndahomemade.blogspot.com
Saya pasti tidak akan mengecewakan anda, Insya Allah..

Thursday, April 19, 2012

Dapur Lynda ~ Tempahan Minggu ke 15

19 April 2012, Khamis.. Assalamualaikum & Salam sejahtera buat semua pengunjung blog saya. Hampir 2 minggu tak update blog. Tak ada mood nak update.. huhu!! Tapi untuk berniaga sentiasa ada mood :).. Alhamdulillah masih diberikan nafas untuk bernyawa di muka bumi Allah ini. Semoga Allah memberikan saya kesihatan yg sempurna, dilimpahi rezeki yg diberkati.. Amin.. amin..
Regular customer lapis cheese.. Ini kali ke 3, Puan Wany Kamis menempah Marie Lapis Cheese Blueberry. Kali ni oder 2 bekas plak. Terima kasih dik..

16 April 2012, Isnin.. 50biji tempahan Apam Bercorak & Polkadot pelbagai filling yg diterima daripada Cik Syida, Menara UOA, Jln Dungun, KL. Terima kasih..
14 April 2012, Sabtu.. Pagi ni sibuk dengan calon yg nak hadiri ujian & bengkel. Jam 810am saya dah sampai di premis menunggu calon datang. Di bawah ini adalah tempahan Marie lapis cheese topping blueberry yg diterima daripada kawan Puan Wany Kamis, Pantai Dalam, Kuala Lumpur. Terima kasih.. Return customer yg suka pada cheese..
Tempahan kek kukus coklat yg dibatalkan pada hari yg nak dihantar. Katanya dia sudah BBM saya hari Khamis tapi takda mesej yg masuk. Kalau tak dapat BBM, sms lah dik ooi.. Adoyai.. customer!! Teringat yg saya pernah janji pada seorang adik yg bekerja  di EmiQ, Cahaya Suria, KL. Lalu diberikan padanya sebagai tanda terima kasih sebab tolong saya angkat kotak 48botol air mineral anugerah tempoh hari.

13 April 2012, Jumaat.. Siap sudah semua tempahan yg perlu dihantar hari ni kepada yang menempah. Terima kasih banyak.
 Tempahan 100biji Apam Bercorak pelbagai filling yg diterima daripada staff Hq The Store, Petaling Jaya
 Tempahan 50biji Apam bercorak pelbagai filling yg diterima daripada Cik Syida Ahmad, Menara UOA, Jln Dungun, KL
 Tempahan 150biji Apam bercorak pelbagai filling yg juga diterima daripada staff Hq The Store, Petaling Jaya
Tempahan 50biji Apam bercorak filling coklat yg diterima daripada staff MARA, Kuala Lumpur. Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah..


Menanti panggilan dari pelanggan untuk mengambil tempahannya di rumah saya. Tempahan 20biji Muffin Choc Chip saiz M yg diterima daripada Puan Haliza Hashim, Tmn Megah, Cheras. Terima kasih Yong, selamat bercuti bersama keluarga.
Dibawah ini ialah muffin choc chip dalam cup saiz L
 Ini pula contoh pembungkusan untuk diberi sebagai doorgift majlis kenduri kahwin atau sebagainya.
Ingin menempah Kek, Muffin, CupCake, Apam Polkadot, Cheese Tart
Hubungi : 019 3713983 / 010 7804561, email : aslindahmad77@gmail.com
http://lyndahomemade.blogspot.com
Saya pasti tidak akan mengecewakan anda, Insya Allah..

Tuesday, April 10, 2012

Dapur Lynda ~ Tempahan Minggu ke 14

09 April 2012, Isnin.. Tempahan 100biji Apam bercorak filling coklat yg diterima daripada staff MARA, Kuala Lumpur. Terima kasih.
Tempahan Steam Moist Chocolate Cake yg diterima daripada Puan Wany Kamis, Pantai Dalam, Kuala Lumpur. Terima kasih & diharapkan menepati citarasa anda. Insya Allah.

07 April 2012, Sabtu.. Hari yg tak sibuk bagi saya. Calon dah selesai ujian, hantar dia balik pastu saya boleh la ronda-ronda ke pasaraya seorang diri, Mr Hubby kerja jam 2pm nanti baru balik. Untuk menu minum petang hari ini saya buat Muffin Choc Chip.
ChocChip Muffins
06 April 2012, Jumaat.. Mr Hubby yg tolong hantarkan tempahan pagi tadi ke customer yg menempah 50biji Apam bercorak yg diterima daripada staff MARA, Kuala Lumpur. Terima kasih
Terlebih dahulu diucapkan selamat ulangtahun kelahiran yg ke 25 tahun buat adik keempat saya bernama Adibah Ahmad. Semoga sentiasa dilimpahi rezeki & semoga tercapai cita-cita & impian. Amin..amin.. Bangun pagi breakfast dulu sambil tengok tv, jam 930am mula bekerja menyiapkan tempahan. Buatlah sorang-sorang dirumah bertemankan televisyen.
Birthday cake utk adik saya
Alhamdulillah.. Jam 430pm siap sudah tempahan 450biji Apam Ladybird.. Fuhh!! Lega.. Dah siap packing masa untuk mengemas dapur plak, jap lagi kul 6pm customer nak datang ambil.
Apam Ladybird yg telah siap sedia utk dikukus
Inilah dia 450biji Apam bercorak pelbagai filling yg diterima daripada staff HQ The Store, PJ. Terima kasih..

Ingin menempah Kek, Muffin, CupCake, Apam Polkadot, Cheese Tart
Hubungi : 019 3713983 / 010 7804561, email : aslindahmad77@gmail.com
http://lyndahomemade.blogspot.com
Saya pasti tidak akan mengecewakan anda, Insya Allah..

Tuesday, April 3, 2012

Dapur Lynda ~ Tempahan Minggu ke 13

31 March 2012, Sabtu.. Alhamdulillah siap juga tempahan kek coklat kukus yg diterima daripada staff hq The Store Petaling Jaya, terima kasih.
30 March 2012, Jumaat.. Siap juga tempahan 100biji Apam bercorak pelbagai filling yg diterima daripada staff MARA, Kuala Lumpur. Terima kasih. Selesai penghantaran masa untuk balik ke rumah mak ayah di Bandar Sg Buaya, Rawang.
Hari ni mak ayah minta masakkan rendang daging. Selesai masak & makan jam 3pm masa untuk pulang sebab ada tempahan kek yg perlu disiapkan untuk penghantaran esok.


Ingin menempah Kek, Muffin, CupCake, Apam Polkadot, Cheese Tart
Hubungi : 019 3713983
http://lyndahomemade.blogspot.com
Saya pasti tidak akan mengecewakan anda, Insya Allah..

Terima Kasih... sudi sudilah singgah lagi

Terima Kasih... sudi sudilah singgah lagi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cutestblog